Menu
EUR
Xiaomi Import Tips Deel 4

Xiaomi Import Tips Deel 4

In deel 3 in deze blog over Xiaomi Import hebben we gesproken over de verborgen kosten en administratieve lasten van import. Maar mocht dit niet afschrikken dan delen we graag wat tips en begrippen die belangrijk zijn in het opstellen van een importovereenkomst.

Het begint eigenlijk allemaal bij de Incoterms, want deze bepalen in de regel wie er verantwoordelijk is voor o.a. het vervoer en verzekering van de vracht. Een veel voorkomende keuze bij het organiseren van transport is de beslissing tussen Cost, Insurance, and Freight (CIF) en Free on Board (FOB).

Wat betekend CIF en FOB?

Bij CIF draagt de verkoper de verantwoordelijkheid en kosten tot aan de haven van bestemming, inclusief vracht, verzekering en eventuele bijkomende kosten. Aan de andere kant plaatst FOB de verantwoordelijkheid bij de koper zodra de goederen aan boord van het schip zijn geladen. Deze keuze beïnvloedt niet alleen de kostenstructuur maar ook de controle over het transportproces.

Wanneer het aankomt op het daadwerkelijke vervoer van goederen, worden termen als Full Container Load (FCL) en Groupage vaak gehoord. FCL houdt in dat een gehele container wordt geboekt voor de verzending van de goederen, wat meer controle en snelheid biedt. Aan de andere kant verwijst Groupage naar het delen van een container met goederen van verschillende zenders om kosten te verminderen. Het kiezen tussen FCL en Groupage hangt af van de omvang van de zending en de vereiste snelheid.

Een kritisch aspect van het logistieke proces is de douaneafhandeling. In Europa vereist dit nauwkeurige documentatie, waaronder de handelsfactuur, paklijst, vervoersdocument en douanedocumenten. Deze documenten zijn cruciaal voor een soepele inklaring en naleving van douaneregels. Een grondige kennis van deze vereisten en samenwerking met betrouwbare inklaringsdiensten zijn essentieel om vertragingen te minimaliseren.

Wat is een inklaringsdienst?

Een inklaringsdienst is een dienstverlener die gespecialiseerd is in het afhandelen van douaneformaliteiten bij de invoer van goederen. Deze dienst zorgt ervoor dat alle benodigde douanedocumenten correct worden ingevuld en ingediend, en dat de goederen voldoen aan de geldende douanewetgeving. Het omvat het coördineren van de communicatie met douaneautoriteiten, het berekenen en betalen van invoerrechten en belastingen, en het zorgen voor een soepele afwikkeling van de goederen door de douane.

Het opstellen van een Proforma Invoice

Een proforma invoice is een voorlopige factuur met gedetailleerde informatie over de aard van de transactie, inclusief prijzen, leveringstermijnen en andere belangrijke voorwaarden. Bekijk deze korte checklist om te zien of jouw proforma invoice geen belangrijke zaken vergeet te vermelden.

  1. Gedetailleerde Beschrijving van de Goederen: Zorg voor een nauwkeurige en uitgebreide beschrijving van de goederen.
  2. Prijzen en Betalingsvoorwaarden: Specificeer duidelijk de prijzen en betalingsvoorwaarden om verwarring te voorkomen.
  3. Leveringsvoorwaarden: Geef aan of de transactie plaatsvindt onder CIF, FOB, of een andere leveringsconditie.
  4. Incoterms: Vermeld de overeengekomen Incoterms om de verantwoordelijkheden van beide partijen vast te leggen.
  5. Documentatievereisten: Informeer over de benodigde documentatie voor een vlotte douaneafhandeling.

We begrijpen dat het logistieke proces van internationaal transport complex kan lijken, en de vele overwegingen en details kunnen overweldigend zijn. Bij Suncia.nl realiseren we ons dat elke stap van het importproces kostbare tijd kan kosten en onnodige zorgen met zich mee kan brengen.

Of je nu een doorgewinterde importeur bent of voor het eerst de wereld van internationale handel betreedt, als jouw partner in importondersteuning zijn we hier om deze lasten te verlichten. We nemen de verantwoordelijkheid voor de complexe logistiek, douaneafhandeling en documentatie, zodat jij je kunt concentreren op wat je het beste doet: jouw retailonderneming laten groeien.

Voorlopig is dit het laatste artikel in de reeks. We hopen dat jouw vragen omtrend import zijn beantwoord. Bekijk de andere artikelen uit deze blog hier!

Recente artikelen

15-11-2023
Jimmy
15-11-2023
Hutt
15-11-2023
A Dece Oasis

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste acties.
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€--,--
Bestel nog voor €--,-- en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »